Elektrische fiets op de hoge veluwe

  Elektrische fiets op de hoge veluwe
  Gelderland is waarschijnlijk de provincie met de hoogste dichtheid van elektrische fietsen en dat is geen verrassing. 

   

  Er hangt een vleugje lente in de lucht. Op facebook zie je foto's van bloeiende rozen verschijnen met de ondertitel 'Kerst 2013'. Het weer laat deze winter absoluut zijn zachte kant zien. Ideale temperaturen om te genieten van een heerlijke winterse fietstocht langs de mooiste attracties van Gelderland.
   

  Fietspaden langs Gelderse schoonheid

   
  Gelderland is waarschijnlijk de provincie met de hoogste dichtheid van elektrische fietsen en dat is geen verrassing. Het glooiende land is een prachtig gevarieerd terrein waar het heerlijk toeven is. Een terrein dat met een traditionele fiets, een fiets zonder trapondersteuning, eigenlijk niet begaanbaar is. Want de fietspaden gaan nogal op en neer in Gelderland.
   

  Neem de Fiets op de Hoge Veluwe

   
  De Hoge Veluwe doet zijn naam eer aan, want hoewel de fietspaden binnen het park redelijk vlak zijn is de rit er naar toe een pittig colletje. Geen traject voor een ongeoefende fietser, tenzij je natuurlijk zo'n geweldig elektrische fiets van E-bikez hebt. Dan is het ritje naar de Hoge Veluwe toe het begin van het plezier. Want al is het park zelf het mooist, de omgeving is beslist ook de moeite waard.
   

  Witte fietsen van de Hoge Veluwe

   
  In het park kun je de befaamde witte fietsen zien en lenen als je dat zou willen. Toch zou ik aanraden om ook in het park je eigen elektrische fiets te nemen. Je wilt natuurlijk zo veel mogelijk van het park zien en met je elektrische fiets kom je in één dag veel verder dan met de handige, maar soms wat kleine fietsen van het park.
   

  Vanaf de fietspaden groot wild spotten

   
  Een ritje over de Hoge Veluwe is juist in deze tijd van het jaar de moeite waard. Doordat de loofbomen al kaal zijn heb je een wijds uitzicht. Je hebt dan ook een goede kans om edelherten te spotten. Een vriendin van mij zag er vandaag 5 die elkaar over de heide leken te jagen, vrolijk dansend alsof ook zij genieten van het warme najaarsweer, dat deze winter maar niet lijkt te willen wijken.
   

  Van de gebaande (fiets)paden af

   
  De Veluwe nodigt ook uit tot wandelen. Bijna overal in het park kun je je fiets even parkeren. Je elektrische fiets van E-bikes is uitgerust met een goed slot dus het kan geen kwaad om de fiets langs de kant van het fietspad even op slot te zetten en de ongebaande paden te betreden. Door de vrije natuur slenteren geeft een vrij gevoel, alsof je de zorgen van de wereld even achter je kunt laten. Even geen beschaving, geen werkdruk: al je aandacht gaat vanzelf naar de weg die je volgt. Door de schoonheid en door de concentratie die je nodig hebt om over het ongelijkmatige terrein te lopen.
   

  Vanaf het fietspad valt er veel te genieten

   
  De fietspaden die het Nationaal Park de Hoge Veluwe doorkruisen zijn goed onderhouden en nemen je mee naar alle hoeken van het park die een bezoek waard zijn. Ga tegen de schemering eens naar een van de vele uitkijkpunten en zie hoe de herten en reeën zich langzaam van hun achtergrond losmaken en bijna binnen handbereik lijken te grazen. Ook wilde zwijnen laten zich af en toe zien, maar veel vaker zie je de sporen. Omgewoelde aarde waar de zwijnen op zoek zijn geweest naar voedsel: eikels en kastanjes maar ook wormen en knollen zijn heel geliefd bij deze dieren.
   

  Elektrische fietsen maken elk fietspad toegankelijk

   
  Gelderland is een wilde provincie en vooral de prachtige heidegebieden zijn ook zeker een bezoek waard. Opvallend is hoeveel elektrische fietsen rijders inmiddels de weg naar de Posbank weten te vinden. De Posbank is bij sportfietsers al jaren bekend om zijn mooie klimmen en afdalingen, maar met de komst van de elektrische fiets is dit gebied toegankelijk voor fietsers van elk energie niveau. De weg er naar toe voert langs een prachtig glooiende heidelandschap en eenmaal boven kun je tot aan Duitsland kijken vanaf het uitkijkpunt.
   

  Afdalen door beukenbossen

   
  De handremmen krijgen een flinke work-out bij de afdaling, die dwars door eeuwenoude beukenbossen voert. Beuken staan niet toe dat er veel groen aan hun wortels groeit, maar maken dat meer dan goed door de bladval in de herfst. Een roodbruin tapijt, enkele lagen diep nodigt je uit. Je stapt even van je fiets om door de bladeren te lopen. Een verend gevoel onder je voeten vertelt je hoe diep de laag hummus moet zijn die deze giganten van voedsel voorziet.
   

  De Koningsroute en het Keizerspad

   
  Als je tijd hebt en zin in een flinke fietsvakantie, fiets dan eens de Koningsroute. Deze begint in Dieren, komt op de Posbank langs bij het beeld van Prinses Beatrix op de fiets en leidt helemaal tot aan Den Haag. Een geweldige route waarbij je Nederland op zijn mooist voorbij ziet komen met elke kilometer.
  Het Keizerspad is meer geschikt voor wandelaars. Het is een pad dat geflankeerd wordt door een dubbele rij beuken en het leidt van de Posbank naar Kasteel Middachten. Een dagje Posbank is compleet als je een kopje koffie op het Kasteel drinkt. Kijk vooral ook of er niet toevallig wanneer je er bent een concert georganiseerd is. Eens per maand kun je voor en laag bedrag in het amphitheater dat uit gras en heggen bestaat een concert van wereldformaat meemaken.
   

  Fietsen in Gelderland is voor iedereen

   
  De elektrische fiets is wat dat betreft de grote equalizer! Met een elektrische fiets met een goede actieradius zoals de fietsen van E-bikez kun je werkelijk in alle hoeken en gaten van Gelderland komen. En raakt je accu onverhoopt leeg? Dan zijn er op veel plaatsen tappunten te vinden zoals deze hier bij Landgoed Groot Warnsborn. Niet alleen officiële tappunten zijn steeds vaker voorradig, in de meeste koffie en thee huizen kun je ook je accu opladen. Dan is het handig dat E-bikes zijn fietsen standaard uitrust met een afneembare accu, die neem je gewoon mee naar binnen. Een stopcontact is overal wel te vinden. Terwijl jij oplaadt bij een warm drankje, laaft je accu zich aan de stroom. Zo kunnen jullie beiden weer kilometers mee!
   
   
   

  Meer dan 25% problemen met accu van de e-bike

  In de uitzending van RADAR, kwam naar voren dat In Nederland meer dan een kwart problemen heeft met de accu van zijn/haar elektrische fiets. 

  Elektrische fietsen nu tot wel 50% korting! Van €1799,- nu voor €899,-!

  Veel fietsmerken bieden standaard hoge kortingen aan, andere elektrische fietsmerken vrijwel nooit. Waarom is dit?

  Slecht gesteld met garantie voor e-bikes

  De bedrijven die hun garantievoorwaarden het beste op orde hadden waren: E-bikez, Shinga en BRIK.

  E-bikez in heuvelachtig Frankrijk

  Lees hier de ervaring van Adriana van de Vrie-Dijkland. Zij gebruik de Spark ONE regelmatig in het heuvelachtige Frankrijk.

  Zorg goed voor jezelf en je fiets in de vrieskou

  De temperatuur is weer gedaald naar het vriespunt. Maar met dat lekkere zonnetje erbij en een dikke jas en handschoenen aan is het heerlijk om op de fiets te stappen de komende dagen! 

  Elektrische vouwfiets mee op vakantie!

  Sinds kort hebben wij een nieuwe aanwinst in onze collectie, de FLEX een elektrische vouwfiets met zeer krachtige motor en accu!

  Fietsen en Corona

  Lees hier hoe fietsen u kan beschermen tegen Corona.

  Bijna de helft van alle potentiele e-bikers zegt dat zij een e-bike zouden gebruiken als alternatief voor de auto

  27% van de Europeanen kopen eerder een e-bike dan vóór de COVID-19-pandemie.

  Sinterklaas of Kerst cadeautjes: accessoires voor je elektrische fiets

  December is de maand van het geven, van geschenken voor iedereen, of ze nu van Sinterklaas, de Kerstman of Channuka komen. 

  Het belang van een goede actieradius

  Lees hier meer over het belang van een goede actieradius van uw elektrische fiets.

    
  Copyright © 2024 E-bikez. Alle rechten voorbehouden Van Dijck fietsen | Huyser fietsen