Elektrische fietsen zijn voor iedereen

  Elektrische fietsen zijn voor iedereen
  De e-bike is echt niet meer uit ons straatbeeld te denken, en allang niet meer exclusief voor de ''ouden van dagen''!

   

  Elektrische fietsen doorstaan de vergelijking met andere vervoersmiddelen glansrijk. Een elektrische fiets is in vergelijk met een gewone fiets geen goedkope fiets, maar die vergelijking gaat ook niet echt op. Veel eerlijker is het om een elektrische fiets bijvoorbeeld met een brommer of scooter te vergelijken. Dat zijn immers ook gemotoriseerde voertuigen. En die vergelijking doorstaat de elektrische fiets glansrijk. Schoner, goedkoper en ook cooler dan willekeurig welk ander voertuig. De elektrische fiets is terecht wereldwijd in opkomst. Het is de ideale keuze voor een wereld waarin olie steeds schaarser wordt en mensen ook nog graag frisse lucht willen inademen.
   

  De elektrische fiets is schoner dan een brommer

  De meeste scooters en brommers hebben nog steeds geen elektromotor. Benzineverbranding is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Benzine wordt alleen maar duurder en in de elektriciteit die je voor de elektrische fiets nodig hebt kun je eventueel zelf voorzien door zonnepanelen op je dak te leggen. Zelf een gat graven in de hoop dat er olie uit de grond komt is niet echt realistisch. Daarmee ben je dus om een brommer aan de gang te krijgen afhankelijk van de olie sheiks en de benzinepomp. En die weten heel goed hoe ze geld uit je zak moeten kloppen!
   

  De elektrische fiets is goedkoper dan een scooter

  Natuurlijk zijn er hele dure elektrische fietsen op de markt, maar bij E-Bikez kun je al voor zo'n slordige 1400 euro een hele degelijke elektrische fiets kopen. Daar krijg je tweedehands nog geen degelijke elektrische scooter voor. Scooters met een benzinemotor kun je wel goedkoper krijgen, maar hoe lang denk je dat je er mee kan rijden op een tank benzine? En wat denk je dat dat kost? Je koopt een voertuig natuurlijk om er mee op pad te gaan. Als je een scooter koopt voor 1000 euro en je moet er elke week voor 25 euro benzine in gieten dan duurt het geen half jaar voordat je op de 1400 euro zit. Je vrienden op hun elektrische fiets snorren je dan lachend voorbij.
   

  De wereld is de voordelen van de elektrische fiets aan het ontdekken

  Was je tien jaar geleden nog de uitzondering als je op je fiets naar het werk ging, vandaag de dag zijn er bij de meeste werkplekken al oplaadstations voor zowel elektrische auto's als elektrische fietsen. Door de vele fietsenplannen hebben heel veel mensen inmiddels een elektrische fiets kunnen aanschaffen. Op de fiets naar je werk gaan is zelfs in Mexico doorgedrongen. Daar hebben ze nog lang niet de infrastructuur die wij hebben met al onze fietspaden, maar de laatste jaren hebben ze in Mexico City noodgedwongen gezocht naar manieren om de smog tegen te gaan. Ze hebben die gevonden in het verminderen van het aantal fabrieken, maar zeker ook in het populariseren van (elektrische) fietsen. Van de twijfelachtige eer die 'MakeSicko City' had om tot 'vuilste stad ter wereld' te worden verkozen, is onder andere door het invoeren van een fietsenplan heeft de stad nu de een prijs gewonnen voor de meeste vooruitgang op het gebied van luchtkwaliteit.

  De elektrische fiets is leuker dan de sportschool

  Met een elektrische fiets trap je zelf ook mee. Je levert zelf een deel van de energie die nodig is om vooruit te gaan. Daarmee ben je altijd zuiniger uit dan met een verbrandingsmotor. En het spaart je een abonnement voor de sportschool uit. Tochtjes maken op je elektrische fiets is een bijzonder goede manier om je conditie op peil te houden. Ga je daarbij ook nog eens de natuur in, dan sla je qua gezondheid twee vliegen in één klap. Want het is bewezen dat je minder stress ervaart als je regelmatig een frisse neus haalt in de vrije natuur.
   

  De elektrische fiets is ideaal voor jonge ouders

  Een kind voorop, een kind achterop en dan een flinke heuvel op. Voor veel ouders een dagelijks terugkerend fenomeen. Je kinderen moeten nu eenmaal vanaf hun 4e naar school. Of als je zelf werkt moet je de kinderen naar het kinderdagverblijf brengen. Het is zelfs goed voor de interactie met je kinderen. In plaats van te puffen en te zuchten kun je in gesprek met je kinderen. Over wat ze die dag op school gaan doen of hebben gedaan. Zonder naar adem te happen kun je met twee kinderen op je fiets zonder veel moeite een gesprek voeren. Met een elektrische fiets kun je je kinderen naar school brengen zonder dat je jezelf in het zweet werkt. Je zet gewoon extra trapondersteuning aan en je gaat de heuvel op als een zonnetje.

  Een elektrische fiets is cool

  Er was een tijd dat de elektrische fiets vooral voor ouden van dagen was. Die tijd ligt echt ver achter ons. Er zijn gewoon zoveel voordelen aan de elektrische fiets dat steeds meer jonge mensen dit ook ontdekken. Je kunt met een elektrische fiets overal naar toe. Het bereik van de stoere matzwarte Volt van E-Bikes is al gauw 70 kilometer. Nou er gaan echt weken voorbij dat je dat niet fietst. Met een elektrische fiets kom je bovendien nooit stil te staan. Zelfs als je een keer vergeet om je accu op te laden kun je nog op tijd op je werk zijn.

  Elektrische fietsen hebben de toekomst!

  De stad Austin ligt in de grootste staat van Amerika en de staat waar op Alaska na het meeste olie wordt gewonnen. Het landschap van Texas is wijds, met enorme graanvelden, maar ook overal jaknikkers om de olie op te pompen. Des te opmerkelijker is het, dat de hoofdstad van Texas, Austin, stevig heeft geïnvesteerd in fietspaden en infrastructuur voor elektrische fietsen. Zoals op de foto duidelijk te zien is heeft de auto ruimte in moeten leveren. Dit is een trend die zich niet alleen in Austin voordoet, maar die we wereldwijd kunnen noemen. De oer Hollandse gewoonte om alles op de fiets te doen vindt eindelijk weerklank in de rest van de wereld. 
   
   

  Meer dan 25% problemen met accu van de e-bike

  In de uitzending van RADAR, kwam naar voren dat In Nederland meer dan een kwart problemen heeft met de accu van zijn/haar elektrische fiets. 

  Elektrische fietsen nu tot wel 50% korting! Van €1799,- nu voor €899,-!

  Veel fietsmerken bieden standaard hoge kortingen aan, andere elektrische fietsmerken vrijwel nooit. Waarom is dit?

  Slecht gesteld met garantie voor e-bikes

  De bedrijven die hun garantievoorwaarden het beste op orde hadden waren: E-bikez, Shinga en BRIK.

  E-bikez in heuvelachtig Frankrijk

  Lees hier de ervaring van Adriana van de Vrie-Dijkland. Zij gebruik de Spark ONE regelmatig in het heuvelachtige Frankrijk.

  Zorg goed voor jezelf en je fiets in de vrieskou

  De temperatuur is weer gedaald naar het vriespunt. Maar met dat lekkere zonnetje erbij en een dikke jas en handschoenen aan is het heerlijk om op de fiets te stappen de komende dagen! 

  Elektrische vouwfiets mee op vakantie!

  Sinds kort hebben wij een nieuwe aanwinst in onze collectie, de FLEX een elektrische vouwfiets met zeer krachtige motor en accu!

  Fietsen en Corona

  Lees hier hoe fietsen u kan beschermen tegen Corona.

  Bijna de helft van alle potentiele e-bikers zegt dat zij een e-bike zouden gebruiken als alternatief voor de auto

  27% van de Europeanen kopen eerder een e-bike dan vóór de COVID-19-pandemie.

  Fiets en wordt beloond!

  Regelmatig de fiets pakken in de provincie Utrecht wordt nu beloond! 

  Sinterklaas of Kerst cadeautjes: accessoires voor je elektrische fiets

  December is de maand van het geven, van geschenken voor iedereen, of ze nu van Sinterklaas, de Kerstman of Channuka komen. 

    
  Copyright © 2024 E-bikez. Alle rechten voorbehouden Van Dijck fietsen | Huyser fietsen