Fietstochten tijdens de herfst?

  Fietstochten tijdens de herfst?
  Fietstochten tijdens onstuimig weer in de herfst? Lees hier meer over de mogelijkheden.

   

  Het is november en de stormen razen weer door ons land. De wind giert om het huis en mensen zoeken de gezelligheid en saamhorigheid thuis met een beker warme chocolademelk erbij. Bepaald geen weer om naar buiten te moeten. Een fietstocht maken met dit weer? Menigeen piekert er niet over. Het KNMI geeft weerwaarschuwingen af, code rood of oranje. De NS rijdt op een aangepast schema en ook de snelwegen blijven verrassend stil. Wie er niet uit hoeft, blijft liever thuis.
   
  Nederland is een fietsland bij uitstek en de infrastructuur voor fietsers is geweldig, maar voor tegenwind had men geen oplossing. Tot nu toe dan, want met een elektrische fiets is fietsen met wind tegen een fluitje van een cent. Windkracht 10? Geen probleem, je zet de trapondersteuning op maximaal en fietst fluitend overal naar toe. Wel blijven oppassen voor rukwinden natuurlijk! Voor de fervente fietser betekent dit: Ook in de herfst kun je een fietstocht plannen. Met een elektrische fiets heb je immers altijd wind mee!
   

  Een fietstocht op de Veluwe

   
  Voor de geoefende fietser is de Hoge Veluwe een paradijsje. Het park is natuurlijk optimaal ingericht voor fietsverkeer en met hun witte fietsen, die je bij elke ingang gewoon kunt lenen, kun je overal komen zonder auto. Zo beperken ze het autoverkeer op de Hoge Veluwe en dat komt alles wat daar leeft ten goede. Ook voor mensen die een fietstocht plannen is dat goed nieuws. Al zijn de fietsen van de Hoge Veluwe gratis voor iedereen beschikbaar, toch is het voor een ongeoefende fietser nog best een uitdaging. Van de ingang tot het Kröller Müller Museum is toch best een eind rijden. Het park heeft om en nabij de 40 kilometer fietspad liggen. Er is veel te zien en als je overal naar toe wilt moet je toch behoorlijke einden fietsen.
   
  Zeker een goed idee dus om je eigen elektrische fiets mee te nemen. Je ziet daardoor nog veel meer van al het natuurschoon zonder je bovenmatig in te spannen. Je bepaald immers zelf hoe hard je trapt en hoeveel trapondersteuning je aanzet. Zo kun je ook als niet geoefende fietser genieten van een herfst-fietstocht op de Veluwe.
   

  De herfst moet je van dichtbij meemaken

   
  De herfst maakt je met een stoere fietstocht over de Veluwe veel 'echter' mee dan wanneer je er met de auto doorheen sjeest. Je rijdt door dikke lagen bladeren die een prachtig veelkleurig tapijt vormen onder je wielen. Elke dag zie je de natuur dramatisch veranderen, verkleuren. Verbijsterende kleuren van felrood en oranje tot roestbruin en helder geel. Paddenstoelen schieten uit de grond, grote rode met witte stippen, elfenbankjes en hele kabouterdorpen zie je in een mum van tijd groeien. Waar eergisteren één eenzame paddenstoel stond, staat nu een complete heksenkring.
  Het is altijd van geluk afhankelijk of je groot wild ziet op een fietstocht over de Veluwe, maar kleine dieren zijn bijna een garantie. Een grote diversiteit aan vogels en insecten maken de Veluwe een echt levend landschap. Roofvogels, kleine veldmuisjes en sporen van reeën en herten.
  De oplettende fietser (die ook af en toe eens afstapt) zal heel veel sporen zien, zowel pootafdrukken als keutels van de diverse dieren. Een bezoek aan het Museonder voordat je op verkenning gaat levert veel informatie op over hoe de verschillende sporen eruit zien.
   

  Een prachtige fietstocht met windkracht 8

   
  De herfst is één van de mooiste jaargetijden voor een fietstocht door de natuur. Maar vanwege weersomstandigheden wordt het niet veel gedaan. Natuurlijk heb je de echte bikkels die niet malen om dikke regendruppels, maar de doorsnee Nederlander vind er niks aan om een fietstocht te maken met forse tegenwind en regen in het gezicht. Vooral omdat je dan kromgebogen over je stuur tegen de wind jezelf een weg moet banen. Dan zie je dus alleen het stukje van de weg vlak voor je en mis je nog al het mooie om je heen!
   
  Hoe anders is de ervaring op een elektrische fiets. Ontspannen rijd je tegen de wind in, lachend tegen de regendruppels en je ziet alles om je heen. De blaadjes en takken die door de wind naar beneden komen, de schittering van de druppels in het zonlicht als het even droog is. Je beweegt je door de mooiste herfst landschappen zonder al te veel moeite en je ziet alles om je heen misschien wel voor de eerste keer. De bomen buigen diep voor de wind, de blaadjes dansen om je heen. De wolken razen voorbij en de regen legt een schittering over het landschap. Op de momenten dat de zon even doorbreekt kijk je om je heen en ziet veelkleurige regenbogen verschijnen. Je ademt de frisse buitenlucht en voelt je één met de natuur.
   

  Waar nog weinig mensen kwamen...

   
  Bij een zandpaadje zet je de trapondersteuning wat hoger en ga je de natuur in op een plek die weinig mensen ooit zien. Een plek die normaal voorbehouden is aan mensen die een fietstocht per mountainbike maken, wat op de Veluwe eigenlijk nauwelijks gebeurt. Meestal zijn dit soort paadjes dus voorbehouden aan wandelaars, want met een doorsnee fiets ploegen door diep zand is bepaald geen pretje. Met je elektrische fiets en je trapondersteuning op maximum kun je er wel komen. Wie weet kom je wel wild tegen op je fietstocht. De elektrische fiets is er stil genoeg voor en als je oplet... wacht: zag je daar wat springen?
   

  Vroeg of laat: wild spotten op je fietstocht

  In het Park Hoge Veluwe loopt veel groot wild rond. Everzwijnen en edelherten, reeën en vossen, moeflons en dassen: het is er allemaal. Maar, om deze dieren te spotten zul je vroeg uit de veren moeten, of juist bij de avondschemering op de juiste plek moeten zijn. Er zijn observatiepunten genoeg van waaruit je de dieren kunt opwachten, of je komt ze al lopend of fietsend door de vrije natuur onverwacht tegen. Er is niets dat een fietstocht meer speciaal maakt als de ontmoeting met één of meerdere van deze magnifieke beesten.
   

  Even pauze: kopje koffie bij het Kröller Müller

   
  De geur van vers warm appelgebak komt je tegemoet en een kopje koffie zal best smaken, na alle vreugde van het buiten zijn in de vrije natuur, op je fietstocht over de Veluwe. Het beleid van de koffiecorner in het Kröller Müller is gericht op duurzaam, ecologisch en met respect voor de medemens. Zo schenken zij fair-trade koffie met een mini slaafvrij chocolaatje, hebben ze stevia-zoetstof en bakken ze de appeltaarten zelf van biologische ingrediënten. Zo zorgen zij er voor dat uw fietstocht over de Veluwe niet ten koste gaat van mensen in verre landen en uw gezondheid.

   

  Meer dan 25% problemen met accu van de e-bike

  In de uitzending van RADAR, kwam naar voren dat In Nederland meer dan een kwart problemen heeft met de accu van zijn/haar elektrische fiets. 

  Elektrische fietsen nu tot wel 50% korting! Van €1799,- nu voor €899,-!

  Veel fietsmerken bieden standaard hoge kortingen aan, andere elektrische fietsmerken vrijwel nooit. Waarom is dit?

  Slecht gesteld met garantie voor e-bikes

  De bedrijven die hun garantievoorwaarden het beste op orde hadden waren: E-bikez, Shinga en BRIK.

  E-bikez in heuvelachtig Frankrijk

  Lees hier de ervaring van Adriana van de Vrie-Dijkland. Zij gebruik de Spark ONE regelmatig in het heuvelachtige Frankrijk.

  Zorg goed voor jezelf en je fiets in de vrieskou

  De temperatuur is weer gedaald naar het vriespunt. Maar met dat lekkere zonnetje erbij en een dikke jas en handschoenen aan is het heerlijk om op de fiets te stappen de komende dagen! 

  Elektrische vouwfiets mee op vakantie!

  Sinds kort hebben wij een nieuwe aanwinst in onze collectie, de FLEX een elektrische vouwfiets met zeer krachtige motor en accu!

  Fietsen en Corona

  Lees hier hoe fietsen u kan beschermen tegen Corona.

  Bijna de helft van alle potentiele e-bikers zegt dat zij een e-bike zouden gebruiken als alternatief voor de auto

  27% van de Europeanen kopen eerder een e-bike dan vóór de COVID-19-pandemie.

  Fiets en wordt beloond!

  Regelmatig de fiets pakken in de provincie Utrecht wordt nu beloond! 

  Sinterklaas of Kerst cadeautjes: accessoires voor je elektrische fiets

  December is de maand van het geven, van geschenken voor iedereen, of ze nu van Sinterklaas, de Kerstman of Channuka komen. 

    
  Copyright © 2024 E-bikez. Alle rechten voorbehouden Van Dijck fietsen | Huyser fietsen