Het belang van een goede actieradius

  Het belang van een goede actieradius
  Lees hier meer over het belang van een goede actieradius van uw elektrische fiets.
  Als je een electrische fiets gaat kopen is het belangrijk om op de specificaties te letten. Tenslotte wil je een goede fiets die jarenlang meegaat en waarop je heerlijk kunt toeren. Afhankelijk van wat je plannen zijn voor je fiets is de actieradius van je electrische fiets een van de belangrijkste dimensies om op te letten. Tenslotte wil je niet onverwacht ergens in het midden van nergens zonder stroom komen te zitten. Om een goede keuze met betrekking tot de actieradius van je fiets te kunnen maken moet je informatie hebben over de elektrische fiets die je gaat kopen én een voorspelling kunnen doen over je eigen gedrag.
   

  De verwarring over de actieradius van elektrische fietsen

  Er is veel verwarring over de actieradius van electrische fietsen en een rondje langs diverse fietsenmakers maakt het er niet gemakkelijker op. Hoeveel kilometer kan ik op een volle accu rijden? Wat is het bereik van de electrische fiets? Hoe lang gaat de batterij mee bij normaal gebruik? De klant wil graag een eenduidig antwoord op deze vragen, maar zo eenvoudig blijkt dat niet te zijn. De meeste accu's zijn Lithium Ion batterijen die we ook kennen van bijvoorbeeld de mobiele telefoon. Als kritische consument weten we inmiddels dat zo'n accu een bepaalde levensduur heeft en dat de prestaties daarvan achteruit gaan bij gebruik. Maar dat is maar één van de dingen die van invloed zijn op de actieradius.
   

  De feiten over de actieradius van elektrische fietsen

  Het model van E-bikez levert stroom voor 75 tot 150 kilometer fietsen. Maar dat maakt nogal wat verschil toch? Of je 75 kilometer kunt afleggen of het dubbele voordat je stroom op is? Waarom kan je niet zeggen: 'Je kunt er precies 100 kilometer mee fietsen, dan is de accu leeg'. Eigenlijk om dezelfde reden dat je bij een pak melk niet kan zeggen: 'Volgende week vrijdag om 7 uur 's middags is de melk zuur.' Er zijn nogal wat dingen die daarop van invloed zijn: de temperatuur in de koelkast, de tijd dat de melk buiten de koelkast doorbrengt en de omgevingstemperatuur waarin dat gebeurt. Ongetwijfeld zal de kwaliteit van de melk zijn invloed hebben en alles wat er in de keten van boerenbedrijf naar supermarkt gebeurt is ook. Hoe je vervolgens zelf met de melk omgaat, heeft ook zijn weerslag op de houdbaarheid van de melk. Vandaar dat ze er opzetten 'tenminste houdbaar tot', zelfs al is de melk soms nog een week daarna goed te drinken.
   
  Iets dergelijks is er aan de hand met de actieradius van de elektrische fiets. Nogal wat dingen zijn van invloed op de actieradius van een elektrische fiets. Ten eerste is er het opladen zelf. Een goed oplaadbeleid geeft minder slijtage aan de batterij, en dus houd je langer de optimale actieradius. Voor een goed oplaadadvies kun je kijken in de handleiding die bij elke e-bikez fiets wordt bijgeleverd.
  Verder is het van groot belang hoeveel kracht je uit de accu haalt. Als je steeds maximale trapondersteuning nodig hebt dan zal dat de accu uiteraard meer belasten als je alleen maar een klein steuntje in de rug van de accu vraagt. Je kunt waarschijnlijk zelf het beste inschatten wat voor jou qua ondersteuning noodzakelijk is.
  Ook het gewicht op de fiets is een factor. Als je zelf overgewicht hebt, of als je veel wilt vervoeren op de fiets, zal dat de accu zwaarder belasten dan wanneer je een lichtgewicht bent en alleen jezelf te vervoeren hebt. Wat ben je van plan met de elektrische fiets? Ga je met al je kampeerspullen op pad? Laad je twee kinderen op je fiets of hang je er een aanhanger achter? Het gewicht van wat je te vervoeren hebt heeft grote invloed op de actieradius van je fiets.
   

  De actieradius van de E-bikez fietsen

  Met een accu die 75 tot 150 kilometer trapondersteuning belooft is de fiets van E-bikez een van de betere elektrische fietsen qua actieradius. De combinatie van een kleine, krachtige motor in het voorwiel en een accu met een capaciteit van 468 Wh maakt dat deze fietsen een groot bereik hebben. Natuurlijk hangt hoeveel kilometer je kunt afleggen op een volle accu nog steeds mede af van alle bovenstaande factoren, maar die 75 kilometer haal je zeker op deze fiets en daar kan je meestal wel mee toe.
   
  Voor de meeste mensen is 75 kilometer fietsen op een dag toch wel ver genoeg, maar als je over vlak terrein fietst zal je merken dat je de maximale ondersteuning nauwelijks gebruikt. Het bereik van de fiets komt dan dichter bij 150 kilometer die de E-bikez bij ideale omstandigheden halen. Natuurlijk is het zo dat als je op fietsvakantie gaat je vaak veel kilometers maakt, maar hou het maar eens een keertje bij. De meesten van ons komen per dag niet veel verder dan 80 kilometers en de meeste dagen halen we de 50 kilometer niet. Voor de gemiddelde fiets vakantie is 75 tot 150 kilometer per dag echt meer dan genoeg.
   
  De accu is afneembaar zodat je hem overal waar een stopcontact is gewoon kunt opladen. Bij veel eet en drinkgelegenheden is het tegenwoordig al mogelijk om gratis je accu op te laden terwijl je zelf een broodje eet voor je eigen energievoorziening. Daarmee vergroot je gelijk je actieradius voor die dag, in principe kun je dus bijna ongelimiteerd kilometers maken, als je op gezette tijden even een kopje koffie nuttigt verleng je het bereik van de elektrische fiets behoorlijk.
   

  De actieradius van je E-bikez fiets verdubbelen

   
  Er is een hele eenvoudige manier om het bereik van je elektrische fiets te vergroten mocht je dagelijks meer van 150 kilometer willen fietsen. Voor 399 euro kun je een tweede accu aanschaffen die je dan gewoon meeneemt als je gaat toeren. Voor 25 euro extra heb je er een tweede oplaadsnoer bij en kun je bij ideale omstandigheden 300 kilometer op een dag afleggen. Ik ken niet  veel mensen die zoveel kilometer op een dag echt niet halen!
   

  Meer dan 25% problemen met accu van de e-bike

  In de uitzending van RADAR, kwam naar voren dat In Nederland meer dan een kwart problemen heeft met de accu van zijn/haar elektrische fiets. 

  Elektrische fietsen nu tot wel 50% korting! Van €1799,- nu voor €899,-!

  Veel fietsmerken bieden standaard hoge kortingen aan, andere elektrische fietsmerken vrijwel nooit. Waarom is dit?

  Slecht gesteld met garantie voor e-bikes

  De bedrijven die hun garantievoorwaarden het beste op orde hadden waren: E-bikez, Shinga en BRIK.

  E-bikez in heuvelachtig Frankrijk

  Lees hier de ervaring van Adriana van de Vrie-Dijkland. Zij gebruik de Spark ONE regelmatig in het heuvelachtige Frankrijk.

  Zorg goed voor jezelf en je fiets in de vrieskou

  De temperatuur is weer gedaald naar het vriespunt. Maar met dat lekkere zonnetje erbij en een dikke jas en handschoenen aan is het heerlijk om op de fiets te stappen de komende dagen! 

  Elektrische vouwfiets mee op vakantie!

  Sinds kort hebben wij een nieuwe aanwinst in onze collectie, de FLEX een elektrische vouwfiets met zeer krachtige motor en accu!

  Fietsen en Corona

  Lees hier hoe fietsen u kan beschermen tegen Corona.

  Bijna de helft van alle potentiele e-bikers zegt dat zij een e-bike zouden gebruiken als alternatief voor de auto

  27% van de Europeanen kopen eerder een e-bike dan vóór de COVID-19-pandemie.

  Fiets en wordt beloond!

  Regelmatig de fiets pakken in de provincie Utrecht wordt nu beloond! 

  Sinterklaas of Kerst cadeautjes: accessoires voor je elektrische fiets

  December is de maand van het geven, van geschenken voor iedereen, of ze nu van Sinterklaas, de Kerstman of Channuka komen. 

    
  Copyright © 2024 E-bikez. Alle rechten voorbehouden Van Dijck fietsen | Huyser fietsen