Op de elektrische fiets de lente tegemoet

  Op de elektrische fiets de lente tegemoet
  De lente is er! Het is eigelijk helemaal geen winter geweest. Tijd om de elektrische fiets van stal te halen en van de frisse lentezon te gaan genieten.

   

   
  Een elektrische fiets een een plezierig vervoersmiddel om tochtjes te maken door het prachtige landschap in lentetooi. De winter is zo zacht geweest en heeft op wat nachtvorst na geen enkele keer echt toegeslagen. Dat betekent dat nu het begin maart is en de natuur is al flink aan het uitbotten. Tijd om de elektrische fiets van stal te halen en van de frisse lentezon te gaan genieten. Een lekker dagje er uit met het hele gezien. De kinderzitjes voorop de elektrische fietsen plaatsen en daar gaan we!
   

  De paden op de lanen in

   
  Het weer in 2014 is zo zacht dat nu al, eind februari, er krokussen bloeien en sneeuwklokjes. Er staan zelfs al narcissen in het plantsoen hun gele trompetten te blazen. Alle takken hebben knoppen en uitlopers. De gaspeldoorn heeft zelfs de hele winter door gebloeid, een fantastisch gezicht als je daar van de winter langsfietste op je elektrische fiets: kleine gele bloemetjes aan stekelige struiken in een landschap dat verder kaal en winters aandoet. Verrassende effecten voor de oplettende natuurliefhebber.
   

  De schoonheid van de vroege lente

  Natuurlijk kan het dat er nog vorst op komst is. Ijsheiligen in mei, zegt men wel. April doet wat hij wil. Maar het lijkt er dit jaar niet op. Moestuiniers zetten voorzichtigheid opzij en planten de eerste spinazie en sla, hopend op een vroege oogst. Vogeltjes zijn al nesten aan het bouwen en flierefluiten naar elkaar om aandacht. Toen ik gisteren op mijn elektrische fiets naar huis reed hoorde ik al de nachtegaal, met zijn gestolen liedjes. De natuur is vroeg dit jaar, zeggen ze dan. De natuur voelt de warmte van de heerlijke lentezon en roept ons naar buiten.
   

  Op de elektrische fiets de natuur in

  Nu is de beste tijd voor een ritje op de elektrische fiets. De zomer is nog niet begonnen en je moet nog steeds een winterjas aan, tenzij je heel goed tegen de kou kunt, maar de sjaal mag af. De muts is nu nog alleen voor koukleumen. Als ik tweemaal met mijn fietsbel bel... Samen een ritje maken? Kom we trekken de uiterwaarden in. De ganzen hebben al pulletjes, die zijn er echt belachelijk vroeg bij zeg. Zo vroeg in het jaar heb ik nog nooit jonge ganzen gezien.
   

  Ook op de kinderboerderij is de lente begonnen

  Met de kinderen voorop in de kinderzitjes is de kinderboerderij een heerlijk uitje. Op dit moment zijn er al jonge biggen, waarvan de moeder zeug zich heerlijk in de zon in de modder ligt te wentelen. Andere jaren liggen ze tot april binnen, maar nu kunnen ze zich heerlijk aan het licht laven. De koeien bevallen nu ook, er zijn al jonge kalveren maar ook nog veel zwangere koeien. Wie weet heb je geluk en zie je er één geboren worden. Ook de geitjes lopen rond met een brede buik van blijde verwachting. Kippen aan de leg en kinderen kunnen blij buitenspelen want het weer is er echt al geschikt voor. Even langs de paarden en die heel voorzichtig aaien: paarden zijn groot en de meeste kinderen vinden ze maar wat indrukwekkend. Koeien en kalveren tellen en kijken naar de volgnummers op hun gele oortags. En dan natuurlijk nog even naar de speeltuin: schommelen en van de glijbaan af roetsen, midden tussen de kippen en duiven die daar hun graantjes zitten te pikken.
   

  We fietsen verder op de elektrische fiets

  Al die buitenactiviteiten maken hongerig dus het is tijd om ergens een hapje te gaan eten. Waar kun je dan beter heen gaan dan het pannenkoeken restaurant. Altijd een hit met de kinderen. De accu's van de elektrische fietsen kunnen daar aan de stroom. De kinderen krijgen een kleurplaat en potloden om hen zoet te houden tot de pannenkoeken komen. Allemaal een warme chocolademelk? Dat gaat er wel in, ondanks het mooie weer, want hoewel het zonnig is, met een strak blauwe hemel, is het nog wel frisjes, vooral als je stil zit in je kinderzitje op de elektrische fiets. Voor de ouders is het nog wel te doen, want ondanks dat je trapondersteuning aanstaat heb je nog steeds wel de beweging van het fietsen. Op de kinderen letten dus, dat ze het niet te koud krijgen!
   

  Op naar de volgende attractie: het Bezoekerscentrum

   
  De pannenkoeken waren heerlijk en als je dan in Arnhem woont is de volgende stop makkelijk te bepalen. Niets is leuker om te doen met de kinderen dan op de elektrische fiets naar het bezoekerscentrum bij de Posbank te rijden. Door de prachtige bossen waar hier en daar zelfs al jonge blaadjes aan de bomen proberen te verschijnen rijdt je met gemak een pittig heuveltje op. Trapondersteuning op maximaal, want met je elektrische fiets is zelfs de Posbank een eitje. In het bezoekerscentrum is voor de kinderen van alles te beleven. Favoriet is het spelen in de zwijnenkuil, waar je veilig kunt ravotten, een zweefduik kunt nemen in de grote kussens. Als je moegespeeld bent kun je op diezelfde kussens een filmpje bekijken op de monitor die in de bovenbalk gemonteerd is.
   

  Na een heerlijke zondagmiddag weer op de elektrische fiets naar huis

  Ken je dat? Na een hele dag samen met de kinderen op pad te zijn geweest, dat je benen wel lood lijken? Dat je energie echt op is? Dat zijn de momenten dat je echt blij bent dat je die elektrische fiets van e-Bikez hebt aangeschaft. Met de trapondersteuning op 5 en je versnelling in een lage stand lijkt het niet alleen alsof je naar huis zoeft: het is ook zo. Je hoeft nauwelijks moeite te doen om vooruit te komen. Gewoon je benen blijven draaien, het kost geen kracht. Ondertussen vertellen je kinderen honderuit over wat ze allemaal beleefd hebben. In plaats van met je tong op je knieën thuiskomen, kribbig uitvallend naar die zeurende kinderen, heb je energie over. Je bent oprecht benieuwd naar wat je kinderen het leukst vonden van vandaag en tijdens het avondeten klaarmaken bedenk je nog eens hoe fijn het is dat je een elektrische fiets hebt gekocht zodat je nu een glimlach kunt hebben, na zo'n lange dag.
   
   

  Meer dan 25% problemen met accu van de e-bike

  In de uitzending van RADAR, kwam naar voren dat In Nederland meer dan een kwart problemen heeft met de accu van zijn/haar elektrische fiets. 

  Elektrische fietsen nu tot wel 50% korting! Van €1799,- nu voor €899,-!

  Veel fietsmerken bieden standaard hoge kortingen aan, andere elektrische fietsmerken vrijwel nooit. Waarom is dit?

  Slecht gesteld met garantie voor e-bikes

  De bedrijven die hun garantievoorwaarden het beste op orde hadden waren: E-bikez, Shinga en BRIK.

  E-bikez in heuvelachtig Frankrijk

  Lees hier de ervaring van Adriana van de Vrie-Dijkland. Zij gebruik de Spark ONE regelmatig in het heuvelachtige Frankrijk.

  Zorg goed voor jezelf en je fiets in de vrieskou

  De temperatuur is weer gedaald naar het vriespunt. Maar met dat lekkere zonnetje erbij en een dikke jas en handschoenen aan is het heerlijk om op de fiets te stappen de komende dagen! 

  Elektrische vouwfiets mee op vakantie!

  Sinds kort hebben wij een nieuwe aanwinst in onze collectie, de FLEX een elektrische vouwfiets met zeer krachtige motor en accu!

  Fietsen en Corona

  Lees hier hoe fietsen u kan beschermen tegen Corona.

  Bijna de helft van alle potentiele e-bikers zegt dat zij een e-bike zouden gebruiken als alternatief voor de auto

  27% van de Europeanen kopen eerder een e-bike dan vóór de COVID-19-pandemie.

  Fiets en wordt beloond!

  Regelmatig de fiets pakken in de provincie Utrecht wordt nu beloond! 

  Sinterklaas of Kerst cadeautjes: accessoires voor je elektrische fiets

  December is de maand van het geven, van geschenken voor iedereen, of ze nu van Sinterklaas, de Kerstman of Channuka komen. 

    
  Copyright © 2024 E-bikez. Alle rechten voorbehouden Van Dijck fietsen | Huyser fietsen