Tips voor de e-bike op vakantie

  Tips voor de e-bike op vakantie
  Of je nu dagtochtjes doet, op de camping staat of naar zuid Frankrijk rijd op vakantie: de e-bike gaat natuurlijk mee! 

   

  Sinds kort hebben mijn man en ik allebei een e-bike en dat maakt het samen fietsen tot een groot genoegen. Hoe kun je optimaal genieten van je elektrische fietsvakantie?
   

  Tip 1: Geef je elektrische fiets een onderhoudsbeurt

  Zorg dat je elektrische fiets in orde is. Niet alleen het elektrische deel natuurlijk, maar ook de gewone versnellingen. Maak voordat je met je elektrische fiets op vakantie gaat even afspraak met FietsNED voor een beurt, zodat je zeker weet dat alles in orde is. Dat verkleint de kans dat je straks in het Frans duidelijk moet maken als je NEXUS versnelling het niet goed doet!
   

  Tip 2 Schaf een goede fietsroute kaart aan

  Een routekaart voor de elektrische fiets mag wat uitgebreider zijn dan gebruikelijk, immers door de trapondersteuning is je bereik ook groter. Goede fietsroutekaarten helpen je om de mooiste plekjes in Nederland te zien. Een goede serie kaarten zijn de knooppuntenroutes. De kaarten zijn duidelijk, de routes zijn helder en staan ook langs de wegen goed aangegeven. Daarbij geven de knooppuntenroutes maximale flexibiliteit om je eigen routes te kiezen. Zo kun je een bezoek aan familie bijvoorbeeld opnemen in de route voor je elektrische fiets.

  Tip 3: Zorg voor goede accessoires

  Een fietsmand voorop, fietstassen achterop, goede snelbinders: ze maken van je elektrische fiets een vervoermiddel van formaat. Je kunt op je elektrische fiets natuurlijk met hetzelfde gemak je tent en slaapzak meenemen, mits je goede accessoires hebt. Maar ook als je alleen dagjes uit doet is een fietsmand geen overbodige luxe. Een plek voor je tasje, je fietsroutekaart, je kunt er je lunchpakketjes in kwijt en natuurlijk ook iets te drinken voor onderweg.

  Tip 4: Als je wat verder fietst, neem een reparatiesetje mee

  Niemand zit er op te wachten: pech onderweg. Natuurlijk ga je er van uit dat je elektrische fiets je niet in de steek laat. Al heb je anti-lek banden het kan toch altijd een keer voorkomen. Handig dus om je reparatiesetje mee te nemen als je langere tochten gaat maken. Een inbussleutel om het zadel te verstellen weegt ook bijna niets en kan je enorm helpen. Al was het maar om het zadel ietsje te verstellen als je last begint te krijgen van je zitbotjes. Wil je echt 100% zeker zijn, neem dan een pechpas van FietsNED (dit is een soort ANWB voor de fiets). Hierdoor ben je altijd verzekerd van hulp onderweg.

  Tip 5: Als je in Nederland gaat fietsen, zorg voor een regenponcho

  Bij diverse winkels kun je dunne plastic regenponcho's kopen. Ze vouwen op tot een pakketje van hooguit 10 centimeter. Zeker als we een lange hete zomer hebben kan het in Nederland soms ineens pijpenstelen regenen. Dan is zo'n poncho het verschil tussen doornat ergens aankomen en je kleren droog houden. Altijd prettig, vooral als je ergens gaat overnachten, want je probeert natuurlijk zo weinig mogelijk bagage mee te nemen.

  Tip 6: Plan een goede lunch

  Je kunt een heerlijk picknick pakket samenstellen en dat meenemen. Zeker als je op je budget moet passen is dat een goede optie. Maar als je lekker aan het fietsen bent op je elektrische fiets, wil je ook nog wel eens onderweg honger krijgen. Je kunt het natuurlijk aan het toeval overlaten: 'We fietsen gewoon en als we honger hebben is er vast wel een tentje'. Toch kan het ook heel leuk zijn om dit juist wel te plannen. Als je al weet dat je na 20 kilometer echt wel zin hebt in koffie met gebak, kijk dan eens van te voren waar je dan ongeveer bent en zoek via internet of een app uit of er een eettentje is dat heeft wat jij heerlijk vindt. Zeker als je bijzondere dieet wensen hebt is dat een uitkomst.

  Tip 7: Zoek een leuke bed & breakfast

  Naast dagtochtjes kun je ook B&B 'hoppen'. Zorg wel dat je van te voren een leuke plek boekt, want zeker in de zomer willen de Bed en Breakfasts wel eens vol zitten. Je kunt bijvoorbeeld kijken op www.airbnb.nl voor een geschikte plek. Ook www.vriendenopdefiets.nl is een optie. Wel even opletten: de prijzen zijn daar meestal per persoon! Zelfs al is de prijs niet heel hoog, soms kun je voor hetzelfde geld een veel ruimere woning huren.

  Tip 8: Bekijk lokale kranten en VVV informatie

  Bij de VVV weten ze welke routes goed zijn om te rijden op je elektrische fiets. Maar in lokale krantjes staan vaak kleine evenementen die hartstikke leuk zijn om even bij langs te gaan. Van rommelmarkten tot paardendagen, van biologische markten tot muziekfestivals: je kunt er van alles in vinden, net wat je leuk vindt. Of, als je ergens beslist niet van houdt, dan kun je dit vermijden.

  Tip 9: Zorg dat je accu's opgeladen zijn

  Een accu laden kost even wat tijd, dus dit is echt iets om de nacht van te voren te controleren. Zijn je accu's volledig opgeladen? Zijn ze adequaat voor de trip die je in gedachten hebt? De elektrische fiets van E-Bikez komt standaard met een accu waar je tussen de 60 - 120 kilometer kunt fietsen (gemiddeld ongeveer 75-80 km). Als dat voldoende is voor héén en terug, prima. Heb je meer nodig op een dag, zorg dan dat je de opladers in elk geval ook meeneemt. En een extra accu is voor de echte lange afstandsfietsers onontbeerlijk.
   

  Tip 10: Gun jezelf de tijd om aan het zadel te wennen

  Zadelpijn is niet fijn en als je niet gewend bent om hele dagen op de elektrische fiets te zitten kan dat je plezier behoorlijk vergallen. Zorg dat je niet onvoorbereid aan een lange fietsvakantie begint maar wen jezelf aan je zadel. Ga gewoon twee keer in de week een flink stuk fietsen in de aanloop naar je vakantie. Of zorg dat je de eerste dagen van je vakantie hooguit om de dag op de elektrische fiets stapt. Geef je lijf de tijd om aan het zadel gewend te raken. 

  Meer dan 25% problemen met accu van de e-bike

  In de uitzending van RADAR, kwam naar voren dat In Nederland meer dan een kwart problemen heeft met de accu van zijn/haar elektrische fiets. 

  Elektrische fietsen nu tot wel 50% korting! Van €1799,- nu voor €899,-!

  Veel fietsmerken bieden standaard hoge kortingen aan, andere elektrische fietsmerken vrijwel nooit. Waarom is dit?

  Slecht gesteld met garantie voor e-bikes

  De bedrijven die hun garantievoorwaarden het beste op orde hadden waren: E-bikez, Shinga en BRIK.

  E-bikez in heuvelachtig Frankrijk

  Lees hier de ervaring van Adriana van de Vrie-Dijkland. Zij gebruik de Spark ONE regelmatig in het heuvelachtige Frankrijk.

  Zorg goed voor jezelf en je fiets in de vrieskou

  De temperatuur is weer gedaald naar het vriespunt. Maar met dat lekkere zonnetje erbij en een dikke jas en handschoenen aan is het heerlijk om op de fiets te stappen de komende dagen! 

  Elektrische vouwfiets mee op vakantie!

  Sinds kort hebben wij een nieuwe aanwinst in onze collectie, de FLEX een elektrische vouwfiets met zeer krachtige motor en accu!

  Fietsen en Corona

  Lees hier hoe fietsen u kan beschermen tegen Corona.

  Bijna de helft van alle potentiele e-bikers zegt dat zij een e-bike zouden gebruiken als alternatief voor de auto

  27% van de Europeanen kopen eerder een e-bike dan vóór de COVID-19-pandemie.

  Fiets en wordt beloond!

  Regelmatig de fiets pakken in de provincie Utrecht wordt nu beloond! 

  Sinterklaas of Kerst cadeautjes: accessoires voor je elektrische fiets

  December is de maand van het geven, van geschenken voor iedereen, of ze nu van Sinterklaas, de Kerstman of Channuka komen. 

    
  Copyright © 2024 E-bikez. Alle rechten voorbehouden Van Dijck fietsen | Huyser fietsen