Zorg goed voor jezelf en je fiets in de vrieskou

  Zorg goed voor jezelf en je fiets in de vrieskou
  De temperatuur is weer gedaald naar het vriespunt. Maar met dat lekkere zonnetje erbij en een dikke jas en handschoenen aan is het heerlijk om op de fiets te stappen de komende dagen! 
  Hoe zit het eigenlijk met fietsen op je elektrische fiets in hartje winter? Zijn er speciale maatregelen nodig voor je e-bike? Kun je zomaar door de sneeuw en pekel rijden met je elektrische fiets en kan de accu eigenlijk wel tegen de kou? Net als dat jijzelf rekening houdt met de koude dagen, heeft je elektrische fiets ook wat meer zorg nodig. We vertellen je graag hoe je jouw e-bike in topconditie houdt deze winter!
   
   De elektrische fiets en vorst aan de grond 
  Het blijft natuurlijk oppassen op een fiets bij gladheid, maar omdat de elektrische fiets wat zwaarder is dan een gewone fiets heeft hij ook een iets stabielere wegligging. De fietsen van E-bikez hebben een gesloten kettingkast hierdoor slijt je ketting minder snel. Dat is vooral een voordeel in de herfst en winter als het vaak nat en koud is buiten. Na een flinke rit door sneeuw en pekel is het wel verstandig om je fiets even schoon te spoelen, maar het is geen ramp als dat niet lukt. E-bikez heeft gekozen voor een harde laklaag die de fiets goed beschermt tegen invloeden van buitenaf. Dit maakt dat deze elektrische fiets ook in de winter een betrouwbaar vervoermiddel is.
    
  Kan de accu van een elektrische fiets tegen de kou 
  Wanneer je elektrische fiets deze winter stil staat is het beter om je accu eruit te halen en minimaal eens per maand even aan de oplader te leggen. Dat is goed voor de levensduur van je accu. Fiets jij het hele jaar door op je elektrische fiets dan is het verstandig om de accu binnen op te laden in de winter. Gelukkig is de accu van E-bikez gemakkelijk uitneembaar dus het is een eenvoudige klus om dat uit voorzorg even te doen.
   
  Houd rekening met wat minder vermogen
  Waar je ook rekening mee moet houden, is dat alle accu's in de winter minder goed presteren dan in de zomer. Dat betekent dat je 's winters minder kilometers uit je accu haalt dan zomers. Het verschil in de echte vrieskou van de winter kan oplopen tot zo'n 25% van het normale bereik. Iets om je bewust van te zijn als je een winters ritje van plan bent. Als je een extra oplaadsnoer hebt kun je dat meenemen en je accu opladen terwijl je ergens een heerlijke warme chocolademelk drinkt. Zo laad je allebei even lekker op. 

  Veel fietsplezier van het E-bikez team gewenst!
   

  Meer dan 25% problemen met accu van de e-bike

  In de uitzending van RADAR, kwam naar voren dat In Nederland meer dan een kwart problemen heeft met de accu van zijn/haar elektrische fiets. 

  Elektrische fietsen nu tot wel 50% korting! Van €1799,- nu voor €899,-!

  Veel fietsmerken bieden standaard hoge kortingen aan, andere elektrische fietsmerken vrijwel nooit. Waarom is dit?

  Slecht gesteld met garantie voor e-bikes

  De bedrijven die hun garantievoorwaarden het beste op orde hadden waren: E-bikez, Shinga en BRIK.

  E-bikez in heuvelachtig Frankrijk

  Lees hier de ervaring van Adriana van de Vrie-Dijkland. Zij gebruik de Spark ONE regelmatig in het heuvelachtige Frankrijk.

  Zorg goed voor jezelf en je fiets in de vrieskou

  De temperatuur is weer gedaald naar het vriespunt. Maar met dat lekkere zonnetje erbij en een dikke jas en handschoenen aan is het heerlijk om op de fiets te stappen de komende dagen! 

  Elektrische vouwfiets mee op vakantie!

  Sinds kort hebben wij een nieuwe aanwinst in onze collectie, de FLEX een elektrische vouwfiets met zeer krachtige motor en accu!

  Fietsen en Corona

  Lees hier hoe fietsen u kan beschermen tegen Corona.

  Bijna de helft van alle potentiele e-bikers zegt dat zij een e-bike zouden gebruiken als alternatief voor de auto

  27% van de Europeanen kopen eerder een e-bike dan vóór de COVID-19-pandemie.

  Fiets en wordt beloond!

  Regelmatig de fiets pakken in de provincie Utrecht wordt nu beloond! 

  Sinterklaas of Kerst cadeautjes: accessoires voor je elektrische fiets

  December is de maand van het geven, van geschenken voor iedereen, of ze nu van Sinterklaas, de Kerstman of Channuka komen. 

    
  Copyright © 2024 E-bikez. Alle rechten voorbehouden Van Dijck fietsen | Huyser fietsen