Een terugblik op 2013

  Een terugblik op 2013
  Hoe was 2013 voor ons? Lees hier wat dit jaar voor ons betekende.

   

  In 2012 introduceerde E-bikez de Spark (Unisex model) en de Volt (heren model). Beide modellen werden zeer goed ontvangen (o.a. een 7,7 op prijs/kwaliteit van elektrischefietsen.com). Ook bleken onze modellen perfect onze doelgroep: de nieuwe generatie e-bikers, aan te spreken.
   
  In 2013 hebben we daarom de Spark en Volt verder geoptimaliseerd en ons met name gericht op groei. De Spark en Volt bleken ook in 2013 weer hele sterke producten. In de test van elektrischefietsen.com kreeg de Spark maar liefst een 8,5 voor de prijs-/kwaliteitverhouding. Ook onze verkoopdoelstelling werd ruimschoots gehaald met een groei van meer dan 65%. We kijken dan ook zeer tevreden terug op 2013.
   
  Vanuit de markt kregen we steeds meer signalen van onze doelgroep dat er behoefte was aan 1) een goedkoper instapmodel met uiteraard dezelfde kwaliteitseisen en 2) een model met een krachtsensor. Na het fietsseizoen zijn we daarom meteen aan de slag gegaan om 2 nieuwe modellen voor 2014 te ontwikkelen. De bestaande Spark en Volt hebben hiervoor als uitgangspunt gediend en zijn tevens zelf flink verbeterd. Dit heeft geleid tot de Spark GO, de Spark ONE, de Spark DELUXE en de Volt DELUXE. De Spark Go is het instapmodel. In plaats van een Nexus 7 heeft deze maar 3 versnellingen en het display is vereenvoudigd met een LED-display i.p.v. een digitaal display. De Spark ONE lijkt het meest op de oorspronkelijke Spark (vandaar de naam ONE), maar heeft technisch en ook qua design een grote slag gemaakt. Qua design vallen de nieuw vormgegeven accu, het midden display en de zilver accenten op. Technisch merk je vooral dat de motor een stuk stiller is geworden. De Spark Deluxe hebben we niet alleen een krachtsensor (wat een geavanceerdere techniek is dan een bewegingssensor) gegeven, maar hebben we ook op andere punten wat luxer gemaakt. Zo heeft het Deluxe model luxe handgrepen, een AXA koplamp en een geïntegreerde bel in de linker handrem. De krachtsensor (TMM4) is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf ID-bike is zeer onderhoudsarm.
   
  Wel hebben we eind 2013 een zeer moeilijke beslissing moeten maken, namelijk afscheid nemen van onze dealers. Een moeilijke beslissing omdat we een zeer goede relatie hadden met onze dealers, maar wel noodzakelijk. Door de hoge dealermarges kwamen onze eigen marges steeds verder onder druk te staan. De verkoopprijs van onze e-bikes verhogen was voor ons geen optie en concessies doen aan de kwaliteit al helemaal niet. Daarbij bleek dat onze klanten die direct via ons gekocht hebben net zo tevreden zijn als de klanten die via een dealer gekocht hebben. Vanaf 2014 worden onze e-bikes alleen nog direct via ons aan de klant verkocht. Wij hebben daardoor een gezonde marge en de klant heeft een betere e-bike voor dezelfde prijs met service aan huis.
   

  NIEUW in 2023: Connected: “SMART e-bikes”

  SMART e-bikes? Benieuwd wat we hiermee bedoelen? Lees dan verder.

  "GAIA" e-bike test 2020

  De goedkoopste GAIA uitvoering wint op 0,1 punt na de AD-Fietstest-2020.

  WINNAAR ''Spark evo'' e-bike test 2017

  Ook dit jaar is de Spark evo als beste getest op prijs-kwaliteit in de categorie €1500 t/m €1999!

  WINNAAR ''NeXt'' e-bike test 2017

  De nieuwe e-bike NeXt is voor het eerst getest en winnaar in de Prijs/kwaliteit categorie €2000 t/m €2499! 

  Een terugblik op 2016

  Hoe was het jaar 2016 voor ons? Wat waren de mijlpalen, veranderingen en groei van 2016?

  E-bikez beste garantie van Nederland

  E-bikez is als beste beoordeeld op garantievoorwaarden van bijna zestig merken in Nederland!

  WINNAAR ''Spark Go'' e-bike test 2016

  Ook de Spark go is dit jaar winnaar! Prijs/kwaliteit winaar in de categorie €1000 t/m €1499. 

  WINNAAR ''Spark evo'' e-bike test 2016

  De Spark evo is dit jaar als beste getest! Winnaar in de Prijs/kwaliteit categorie €1500 t/m €1999. 

  Een terugblik op 2015

  Hoe was het jaar 2015 voor ons? Wat waren de belangrijkste momenten, veranderingen en groei van 2015?

  WINNAAR elektrische fietsen test 2015

  ''Spark DELUXE'' is winnaar in de categorie €1500 t/m €1999! Deze test werd uitgevoerd door het grootste online portaal voor e-bikes van de Benelux.

    
  Copyright © 2024 E-bikez. Alle rechten voorbehouden Van Dijck fietsen | Huyser fietsen