E-bike lease 2020

E-bike lease 2020

Al vanaf een paar euro per maand leaset u een e-bike. Dankzij de lage kosten en de heldere regels, is het nu zeer aantrekkelijk om voor de leasefiets te kiezen. Voor zowel werkgever als werknemer. Graag leggen we de belangrijkste voordelen voor uit.

In tegenstelling tot de oude fietsregeling, is de leasefiets van de zaak voor iedereen interessant. Want ook al rijdt u een leaseauto, een leasefiets past daar prima bij. OV-kaart van de baas? Ook dan is de fiets van de zaak een uitkomst. Bijvoorbeeld om naar het station te fietsen. Wilt u de fiets alleen in het weekend gebruiken? Ook geen probleem!


Wat kost het?

Als u bijvoorbeeld voor een Future-8 e-bike (€1499) gaat, dan kost de e-bike u maar €33,90 op uw nettoloon*. Kiest u onze nieuwste en meest geavanceerde e-bike GAIA (€3099), dan kost u dit €64,86 op uw nettoloon.

Reken hier zelf u voordeel uit.

* Bij een nettoloon van €3000,-
 

Hoe werk het?

  1. Zoek uw droomfiets uit met een fiscaal voordeel tot wel 35%. Betaalt uw werkgever mee? Dan loopt uw voordeel ten opzichte van privé-aanschaf op tot wel 80%. 

  2. U betaalt maandelijks een laag, vast leasebedrag. En na afloop van het contract kunt u de fiets voordelig overnemen.

  3. Kies een e-bike uit binnen ons assortiment 

  4. Onbezorgd onderweg, want uw leasefiets is altijd inclusief onderhoud en verzekering.

  5. Pech onderweg? Onbezorgd fietsen dankzij de 24/7 pechhulp.


Wie betaald de E-bike?

Het contract voor de leasefiets komt, net als bij een leaseauto, op naam van de werkgever. In tegenstelling to de leaseauto is de leasefiets wél voor elke werknemer weggelegd. Dit zijn de mogelijkheden:     

  1. Uw werkgever betaalt alle leasekosten

  2. Uw werkgever draagt een deel bij

  3. Uw werkgever biedt alleen de leaseregeling aan. De leasekosten zijn voor rekening voor jou als werknemer

In alle drie de scenario’s betaalt uj zelf de bijtelling van 7%. Afhankelijk van de prijs van de fiets komt dit netto vaak neer op slechts enkele euro’s per maand.

Als uw werkgever niet meebetaalt, of maar een deel, dan profiteer je tóch van flink wat voordeel. U moet dan aan uw werkgever vragen of hij het leasebedrag inhoudt op uw brutoloon. Hij vermindert dan uw brutoloon met de leasekosten. Dat slimme trucje, levert u een flink fiscaal voordeel op van 25-80% ten opzichte van privé aanschaf van een fiets. Indien uw werkgever alle leasekosten voor zijn rekening neemt, bent u alleen enkele euro's bijtelling per maand kwijt.

Heeft u vragen, of hulp nodig bij uw aanvraag? Neem dan gerust even contact met ons op.

Copyright © 2022 E-bikez. Alle rechten voorbehouden | info