fietsplan 2020

fietsplan 2020

Het Bedrijfsfietsenplan is vanaf 1 januari 2017 afgeschaft, nu valt het aanschaffen van een elektrische fiets met belastingvoordeel onder de werkkostenregeling (WKR). Met de werkkostenregeling heeft uw werkgever de keuze om een elektrische fiets te kopen en te betalen van uw bruto salaris.

Hoe koop ik een elektrische fiets via de werkkostenregeling (WKR) in 2020?

Stap 1: Informeer naar de mogelijkheden bij uw werkgever
Informeer bij uw werkgever óf en voor welk bedrag u een elektrische fiets mag aanschaffen binnen de werkkostenregeling. Uw werkgever  heeft de mogelijkheid om zelf  de administratie te beheren of dit uit te besteden aan  een bemiddelaar zoals het Nationale Fiets projecten (NFP/FiscFree) of  Bedrijfsfietsen Nederland (BFN).

Stap 2: De betaling
Hoe de betaling verloopt, hangt af van uw werkgever. Informeer bij uw werkgever wat de juiste procedure is.
De volgende procedures behoren tot de mogelijkheden van uw werkgever:

  1. U betaalt zelf en declareert dit bij uw werkgever.
  2. U geeft de factuur aan uw werkgever en uw werkgever betaalt.
  3. Het kan ook zijn de betaling via een bemiddelaar gaat (NFP/FiscFree en BFN).

Zijn er kosten aan verbonden?
Het NFP/FiscFree berekent een vergoeding van 15% over €749,00 (€112,35) van de elektrische fiets. Veel aanbieders van (elektrische) fietsen rekenen dit bedrag door, wij berekenen deze kosten door aan onze klanten. Wanneer een fietsregeling meer dan €112,35 rekent voor de geleverde service, dan zullen wij dit moeten opnemen in de factuur.

E-bikez elektrische fietsen en Fietsplan
U kunt bij ons terecht met elk fietsplan of fietsregeling voor de aanschaf van uw elektrische fiets. Wij werken o.a. samen met Nationale Fiets Projecten (NFP/FiscFree) en Bedrijfsfietsen Nederland (BFN). Meer weten? Neem gerust even contact met ons op.

Copyright © 2021 E-bikez. Alle rechten voorbehouden | info